Projekt Porten 

Projekt finansierat av Allmänna Arvsfonden

Den psykiska ohälsan är ett växande problem och idag vår största sjukskrivningsdiagnos. Många är drabbade och vägen tillbaka är oftast lång.

 

Nu bygger vi upp en verksamhet där individen som ett första steg tillbaka får möjlighet till arbetsprövning utifrån sina förutsättningar. I vårt nystartade projekt erbjuds man möjlighet till arbetsprövning i Soppköket Porten alternativt i Mylla ideell förening med vilka Arbetsgivarringen har ett samarbetsavtal. Vår avsikt är även att bygga upp möjligheter till prövning med olika företag. Därefter får man möjlighet att genomgå ett arbetslivsprogram (ALUP) som ska ge stöd att hitta varje individs bästa liv/arbetsliv för ett hållbart arbetsliv. Vår förhoppning är att få ett nära samarbete med regionala arbetsgivare som vill vara med och göra skillnad och ge en andra chans till de som hamnat långt från arbetsmarknaden.

 

Välkomna till Porten Café & Restaurang!

 
Du hittar oss på Olof Palmes gata 1 i centrala Kalmar där vi serverar vår omtalade vegetariska säsongsbuffé helgfri vardag kl. 11.00 – 14.00.

Caféverksamheten håller öppet efter säsong mellan kl. 07:15  - 15:00. 

 

Har du några frågor, når du oss på telefon 070-647 04 50.

 

Ekologiskt, närodlat

och laktosfritt.

Välkommen!